Byggaktuellt vecka 8

byggaktuellt v8.jpg

Mässan
Markjusteringen framför södra fasaden där det skall bli parkeringsplatser pågår. Längs Åbyvägen är marken näst intill färdigställd men det kvarstår fortfarande en liten sträcka i norra delen.

Alla platsgjutna väggar samt betongplattan är färdiggjutet på mässan och endast tre belysningsfundament längs travbanan återstår.

Prefabmontaget i mässan är färdigställt och nu är även de socklar som kvarstod i norra änden på plats.

I Mässan har snickarna påbörjat lättväggarna. Den avskiljande väggen mellan Friskis och mässan är nu färdig och har även målats. Väggarna uppe i gymmet har också påbörjats och börjar successivt skapa rummen i anläggningen. På ena sidan av fläktrummet har den 5 meter höga väggen färdigställts och även den målats. Under fläktrummet har gipsningen i taket påbörjats och går för fullt.

Samtliga takstolar på mässan är nu på plats och endast stålet för rökluckor samt mindre svetsarbete återstår. Plåten på taket ligger på fram till linje C7 och beräknas vara färdigställd i slutet av vecka 9.

Taktäckningen på södra delen av mässhallen från gymmet fram till fläktrummet är färdigt och i vecka 8 kommer arbetet fortlöpa bort mot den norra delen av talket.
 

Hotell
Montage av fönster är klart bortsett från entréplan.

Strängbetong monterar i nuläget väggar på plan 12 och varvar prefabmontaget med inlyft av badrumsmoduler medan våningsplanen blir fler. Tre plan återstår.

Inne i hotellet byggs det lättväggar i plan två till sex.

I källaren har målaren påbörjat väggar och tak.

Entrén
Rivning i gamla pressrummet pågår löpande.

I den befintliga entréhallen skall en pågjutning göras på betonggolvet som planeras att utföras längre fram.

Stommen i nya läktar/entrédelen är på ingång och börjar monteras i vecka 8 och smederna kommer att starta montaget med den nya läktaren mot travbanan och jobba sig ut.


Håll dig uppdaterad

Vill du veta vad som händer kring Åby Arena? Ha koll på vårt nyhetsflöde där vi kommer lägga upp löpande information.

Charlotta Blixt