Byggaktuellt vecka 46

Oj! Det var visst länge sedan vi uppdaterade om läget på Åby Arena. Vi har varit så fokuserade på att slutföra projektet och helt glömt infobrevet. Generellt så kan vi glädjande berätta att projektet ligger i fas och att produktionen flyter på riktigt bra. Vi är tacksamma för en torr sommar och en mild höst/förvinter. Här nedan kommer en uppdatering:

Mässan:

· Mässan är slutbesiktad och nu pågår planering och förberedelser för att ta emot mässbesökare strax efter årsskiftet. Det här firar vi på fredag 16/11 med ett stort tårtkalas för samtliga hantverkare.

· Utsmyckning av fasad längs med Åbyvägen är monterad, den skall nu bekläs med ett budskap. Det skall ej vara reklambudskap utan ett trevligt budskap som ligger i linje med verksamheten på Åby Arena.

 

Friskis:

· Gymmet skall slutbesiktas 20/11 och det kvarstår endast slutstädning.

· Gymmet kommer att öppna för gäster 1/1 2019

Hotell och Kontor:

· Som vissa av er säkert noterat så har hotellkroppen fått ytterligare en våning. Det är 2 st större konferensrum som tillkommit i projektet och som kommer att bli två fina kronor på verket.

· På övriga plan så sker det fortsatt produktion i olika omfattning men det handlar om framförallt ytskiktsarbeten.

· Hotellet kommer att tas i bruk i april 2019 och kontoren i maj 2019.

Entré/Läktare/konferens/lounge/loger mm:

· Den befintliga entrén ”marmorhallen” har fått en ”extreme makover” och är nu ett riktigt pampigt välkomnande för alla besökare på Åby Arena.

· Läktare, Lounger, Konferenser mm. är färdiggipsat förutom några schakt.

· Målare och undertak lägger tätt bakom

· Entrén lämnas över den 1/1 inklusive rulltrappor till Pegasus

· Läktare, konferens/lounge mm lämnas över i mars.


20181114_entren inifrån.jpg
Charlotta Blixt