Avtal skrivna för en historisk utveckling på Åbytravet i Mölndal

Bygget av mässhall och hotell på Åbytravet fortskrider. Nu är alla avtal påskrivna och det blir mässbolaget Artexis Easyfairs som kommer att öppna mässanläggning vid Åbytravet. Det belgiska mässbolaget driver idag två mässanläggningar i Sverige och totalt nio i Europa, samt genomför 200 fack- och publikmässor årligen i 19 länder.

Hotelldelen kommer att drivas av HKC Hotellutveckling AB, ett familjeföretag som idag driver fyra unika hotell, två restauranger och två hotellfastigheter på olika orter i Sverige. 

Byggprojektet, som är ett samarbete mellan Åby Travsällskap och Klövern AB, omfattar uppförande av en mässhall på ca 15000 m2, ett hotell på ca 8500 m2 samt en entrédel som byggs ihop med Åbys befintliga ytor och övriga ytor på ca 8500 m2. Mäss- och hotellbyggnaden kommer även att inrymma en träningsanläggning på ca 1 700 m2 och ett kontor på ca 1800 m2 fördelat på två plan.

– ÅbyTravet står inför en historisk utvecklingsperiod som kommer att leda fram till en multiarena av världsklass där travsporten står i centrum, säger ÅbyTravets VD Nils Andreasson.

Fastighetsägande bolag kommer att samägas med fördelningen 70% Klövern och 30% Åby Travsällskap. Hyresgäster är Åbymässan AB och HKC Hotellutveckling AB.

Första inflyttning i mässhallen är beräknad till januari 2019, medan hotellbyggnaden väntas stå klar sommaren 2019.

 

 

Se pressmeddelande på MyNewsDesk