Ny stor mässanläggning byggs i Göteborg

Nu står det klart att mässbolaget Artexis Easyfairs kommer att öppna en ny mässanläggning i Göteborg. Anläggningen som kallas Åbymässan byggs av Klövern och Åby Travsällskap vid landets modernaste travanläggning Åbytravet i Mölndal. Dessutom kommer det att uppföras konferensmöjligheter och ett hotell i anslutning till byggnaden med 220 rum. Hela investeringen beräknas till 500 miljoner kronor.

Idag driver det belgiska mässbolaget Artexis Easyfairs två mässanläggningar i Sverige (Malmömässan och Kistamässan) och totalt nio i Europa, samt genomför 200 fack- och publikmässor årligen i 19 olika länder.

I slutet av förra veckan skrevs sista avtalen under av samtliga parter. 

– Vi är väldigt glada över att vår nya mässanläggning i Göteborg nu blir verklighet. Tillsammans med Kistamässan och Malmömässan, kan vi nu attrahera fler besökare till våra flexibla mötes- och konferensanläggningar i landets tre största städer. Vi räknar också med att lansera mellan 10 och 15 nya mässor i Göteborg första året, säger Peter Wanderydz, koncernchef Artexis Easyfairs i Norden.

Den nya mässanläggningen vid Åbytravet om 15 000 kvadratmeter inomhusyta och tillgång till 20 000 kvadratmeter utomhusyta beräknas öppna i januari 2019. De nya planerna omfattar också nya konferensmöjligheter samt ett hotell med 220 rum. Dessa väntas stå klart sommaren 2019.

Området får även närmare 2 000 nya parkeringsplatser i direkt anslutning till anläggningen. Det ger stora fördelar med både placering och infrastruktur beträffande det kommande arbetet med Västlänken, där bland annat 7 000 parkeringsplatser försvinner i centrala Göteborg.

– Belägen vid Söder- och Västerleden, bara 10 min från centrala Göteborg och med närmare 2000 nya p-platser, blir det enkelt att ta sig till nya mässområdet och parkera. Och med 15 000 kvm mässyta, så kan vi välkomna merparten av Sveriges mässor till den nya moderna anläggningen i Göteborg, säger Peter Wanderydz.
 

För mer information kontakta:

 
dteg6mvbxjtn8nnfxgpm.jpg

Peter Wanderydz
Koncernchef, Artexis Easyfairs Norden
0707-12 20 63

 
t3i7gvrn8m9iibwrlnpc.jpg

Marika Metsola Renström
Pressansvarig, Artexis Easyfairs Norden
marika.renstrom@artexis.com

 

Se pressmeddelandet på MyNewsDesk