Byggaktuellt vecka 40

byggbild vecka 40.jpg

Rivningen inne i den befintliga entrén i full gång med bilning av bottenplatta, kvarstående rivning på yttervägg mot Åby beräknas avslutas i slutet av vecka 40.

Etapper Mässhallsplatta

Markjusteringen pågår och är planerad att fortsätta fram till jul 2017.

När vi går in i vecka 41 har vi gjutit 13 av de drygt 30 etapperna av mässhallens betonggolv som ni ser i diagrammet till höger och gjutningarna är planerade att vara avslutade i december 2017.

Förrådsbyggnadens betonggolv i norr samt väggen som binds samman med mässbyggnaden är färdigställd.

En ställning har monterats mot den rivna delen av Åbyentrén och inklädnad av ytterväggen har påbörjats för att skydda mot höstens väder. Halva väggen är färdigställd och ställningen nedmonteras på fredag vecka 40. Resterande del beräknad vara färdig ca vecka 41 och därefter försvinner ställningen.

Smidet i första delen av mässhallen och gymmet är i full gång och första etappen beräknas vara klar i slutet av vecka 40.

Första etappen av betongväggar, bjälklag och trappor monteras på gymmet och i mässan. Gymmets prefabricerade del beräknas vara färdigställd innan vecka 41. Vecka 42 påbörjas montage av den höga prefabricerade skiljeväggen mellan mässan och entrén.


Håll dig uppdaterad

Vill du veta vad som händer kring Åby Arena? Ha koll på vårt nyhetsflöde där vi kommer lägga upp löpande information.

NyheterCharlotta Blixt